Geplaatst in Geen categorie

Allerzielen

Door de herinneringen van Facebook vond ik dit oude bericht, dat ik nog eens plaats omdat het gisteren 2 november was, Allerzielen.

Veel te doen over de dood de laatste tijd. Er was een stille tocht voor een hond die was doodgeschoten en de EO presenteerde Dood voor Beginners. Verder lees ik in de krant dat dood zijn tegenwoordig een heel andere betekenis heeft dan vroeger. Hoe ver ik terug moet voor die ommekeer wordt niet duidelijk. Ook lees ik dat er bedrijven zijn die na je overlijden uit jouw naam tweets versturen. Zou dat ook met gedichten kunnen? Ik beland nog bij @WaardigSterven die Dam tot Damlopers voorziet van de slogan ‘Omdat ik zelf wil bepalen wanneer ik finish.’ Of ik dat grappig vind is niet aan de orde. Wel de vraag of ik voordeel heb van mijn eigen traagheid. En hoe vriend Ton daarmee omgaat. Die op zijn blog schreef:

De werelden waar de poëzie op placht te reageren, worden steeds sneller door andere, nieuwere werelden vervangen.

Over mijn vader ben ik niet optimistisch. Ik vond hem verward en hij lijkt dingen steeds sneller te vergeten. Ik vertelde hem dat Roos en ik het volgende weekend weg zijn en dat we dus niet bij zijn verjaardag kunnen zijn, die hij per se in zijn oude huis wil vieren. Bij mijn vertrek wist hij dat niet meer. Ik vroeg hem ook wat hij van zijn situatie vond, hoe het met hem gaat, maar kreeg het verdrietige antwoord, dat hij er op deze manier niets meer aan vindt.

De kitter is zojuist geweest en dat is klaar. Nu is de loodgieter bezig met de laatste klus (de meubelladen) en de deur moet passend worden gemaakt. Vanavond kunnen we douchen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s