Geplaatst in Geen categorie

Waakzaam en dienstbaar

Voor de presentatie van Nanne’s nieuwe bundel Permutaties ‘ging ik op chic’ met een zwart pak, wit overhemd en zwarte das. Even ervoor een hapje eten. Collega Ilvy woont in Utrecht en is stamgast bij De Rechtbank, waar zij regelde dat ik ondanks alle drukte toch een tafel voor één kon krijgen. Maar alleen eten, dat ligt jaren achter me. Ook had ik geen boek om me in te verschuilen. Dus dan maar zo nonchalant mogelijk. Er kwam een andere man binnen, die de tafel naast mij had gereserveerd, ook voor één: Antoine Bodar. De man die niet schroomt te spreken over Christus en Zijn Kerk en om zaken bij de naam te noemen. Hij hield het bij bitterballen en twee glazen droge witte wijn. Zo ontspannen kun je alleen maar zijn als je weet dat je wordt beschermd. Hoewel ik vermoed dat hij God als zijn hoeder ziet en niet die uiterst alerte man in dat zwarte pak naast hem.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s